Miten vapaa-aikaa voi käyttää kielen oppimiseen?

Nauti kielen kuuntelemisesta

Totuttaudu venäjän kielen kuuntelemiseen ja rytmiin pikkuhiljaa. Laulut ovat aito ja mielekäs tapa harjoitella kuullun ymmärtämistä ja kielen rytmiä, vaikka et vielä ymmärtäisikään kovin paljon. Etsi laulunsanojen käännös Internetistä ja tarkista, että olet ymmärtänyt juonen oikein.Venäläinen  verbi голосовать ( äänestää) voi muistaa yhteydestä ”kala-so-what” ja siitä että Venäjällä äänestyksen tulos on helposti ennakoitavissa.

Kirjoita korteille sanoja venäjäksi

Kirjoita sanojen käännökset kortin kääntöpuolelle. Pidä korttipakka mukanasi, ja kun sopiva hetki koittaa, valitse joku korteista. Lue sana. Miten se voisi liittyä ympäristöön, jossa sillä hetkellä olet? Muodosta ympäristöön sopiva lause.

Liimaile kotona sopiviin esineisiin venäjän kielellä kirjoitettuja nimilappuja. Tai laita lappuja paikkaan, jossa törmäät niihin riittävän usein.

Väännä venäjän kielen sanat mieleenpainuvampaan muotoon

Venäjän kielen sanayhdistelmä потому что (siksi, koska) kuulostaa suomalaisen korvaan ”patamusta” – sanalta tai ainakin vähän sinnepäin.

Tee nimistä mieleenpainuvia

Jos sinulle esitellään esimerkiksi herrasmies sukunimeltään Tihomirov, väännä se pilke silmäkulmassa suomalaiselle mieleenpainuvampaan muotoon vaikkapa Tuhomyyräksi.  Näin pääset yhä parempiin muistamistuloksiin..

Karaoke venäjäksi

Laula mukana! Hyvässä laulussa samat sanat toistuvat usein ja kiertosäe jää mieleen. Laita  juhlapuku päälle ja lähde moskovalaiseen karaokeklubiin iltaa viettämään!

Hyödynnä suomeksi tekstitetyt elokuvatallenteet

Valitse elokuva, jonka psykologinen jännitys pitää sinut otteessaan loppuun asti.  Katso elokuvan parhaat palat muutamaan kertaan suomeksi tekstitettyinä. Kirjoita ylös lauseita, jos visuaalinen oppiminen on sinulle ominaista.

Sekoita sanapakka

Valitse lyhyt ja tuttu teksti. Leikkaa teksti paloiksi ja sekoita palat keskenään. Mieti, mihin palaset kuuluvat ja yhdistä ne tekstiksi. Kun painat mieleesi yksittäisiä sanoja, mieti samalla myös niiden vastakohtia ja tilanteita, joissa sanoja voi käyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s