Aikaisemmat vastaavat projektit

bznc

FINTRA OY:n julkaisema kuusiosainen opetusmateriaalien sarja koostuu kuudesta oppikirjasta äänitteineen sekä sanastosta.

Kirjoissa on runsaasti harjoituksia, joten materiaalit sopivat erinomaisesti myös itseopiskelijoille.

Palautteiden perusteella on todettu, että kaksikielimenetelmä on madaltanut opiskelijoiden kynnystä kuunnella dialogeja ilman kirjallista tukimateriaalia ja lisännyt rohkeutta keskustella ja toimia venäjän kielellä.

Sarjan on kirjoittanut Georgi Shurupov ja toimittanut Eila Lintunen.

Kuuntele dialogi:

Liiketoimintaan liittyy monia riskejä, joihin varaudut tekemällä sopimuksen huolellisesti. Kun omistus jaetaan osakkeenomistajien kesken, he sitoutuvat paremmin ja yhteinen hanke saa lisää puhtia.

0_182a91_7f90d80c_L

Koko maa kuunteli venäjää sujuvasti

Vuonna 1997 Georgi Shurupov kirjoitti YLE 1:lle kaksikielimenetelmään pohjautuvan 6–osaisen Karavai–radio-ohjelman, jonka tuotti Seppo Korhonen. Ohjelmat tulivat torstai-iltaisin klo 18, eli parhaaseen kuunteluaikaan.

Kaравай  lähti eetteriin ajankohtaisohjelmana, ei kieliopetusohjelmana.

Teimme siitä kulttuuria ja jännitystä tarjoavan tarinan, joka eteni sujuvasti kahdella kielellä.

Tiesimme että myös venäjää osaamattomat eri-ikäiset ihmiset kuuntelevat sitä. Erityisesti ne, jotka käyttävät radiota enemmän taustaäänenä, vaihtavat kanavia helposti. Jännitimme, miten kuuntelijaluvuille käy.

Kuuntelijatutkimus osoitti, että yleisö pysyi Ylen ykköskanavalla hyvin, joten ohjelma lähetettiin myöhemmin myös uusintana!

Kuuntele dialogi:

Yöllinen kohtaaminen puutarhassa Moskovan liepeillä etenee kuin Bulgakovin tarinoissa ja saa aina vain ihmeellisimpiä piirteitä. Loppua ei kuitenkaan kukaan osannut arvata.