Koulutusvastaavalle

”Voitteko kertoa esimerkkejä pitämistänne verkkokoulutuksista, jos olette pitäneet sellaisia koulutuksia tai vaikka yhden sellaisen viime vuosien aikana, vaikka niin, että osa koulutuksesta on ollut verkko- tai etäopetusta (esim. osittain sähköpostilla tapahtuva)?”

Olemme sisällyttäneet venäjän kielen opetukseemme verkkopohjaisia osioita jo vuodesta 2007. Ensimmäisen verkko-opiskelukurssin piti Natalia Zolotuhina TietoEnatorissa vuonna 2007. Kurssin pituus oli 20 viikkoa, 2 oppituntia/vk.  Vuonna 2012 Natalia Zolotuhina veti useita venäjän verkkokursseja eri ministeriöille. Kurssin pituus oli useimmiten 30 viikkoa.

Tarve verkko-opiskeluun syntyi siitä, että opiskeluryhmät olivat pienentyneet ja opiskelijat pystyivät varaamaan opiskeluun työaikana korkeintaan 2 tuntia viikossa. Verkko-opiskelun tavoitteena oli lukemisen ja suullisen kielitaidon kehittäminen ja/tai ylläpito.  Toimiva konsepti syntyi vähitellen kokeilun ja opiskelijoiden palautteen perusteella.

Vuosien mittaan materiaalia on kertynyt sekä perus- että jatko-opiskelua varten. Opetettava materiaali jakautuu selkeisiin jaksoihin. Jokainen jakso sisältää muutaman minuutin pituisen dialogin ja siihen liittyvät sanastoharjoitukset. Dialogit on tallennettu audio- tai videomuodossa. Opiskelijat saavat käyttöönsä myös dialogien tekstit eli transkriptit.

Opiskelu sisältää sekä oppilas- että opettajajohteisen osuuden. Jokainen opiskelujakso etenee kolmevaiheisesti.

Aluksi opiskelijat saavat etukäteen tutustumista varten linkin dialogiin ja harjoitukset sähköpostitse. Kurssin tallenteet ovat joko Youtubessa tai suljetussa Facebook-ryhmässä salasanan takana. Itsenäiseen työskentelyyn varataan noin viikko. Tallenteita kuuntelemalla opiskelijat oppivat kerralla oikein sekä sanojen äänne- että kirjoitusasun.

Toisessa vaiheessa pidetään tilaajayrityksen varaamassa paikassa kerran viikossa noin kahden oppitunnin pituinen lähiopiskelujakso, johon voi osallistua myös videoyhteyden kautta. Jakson aikana harjoitellaan muun muassa lukemista ja puhumista. Tämän jälkeen opiskelijat saavat kirjoitustehtävän. Jotkut tekevät sen tietokoneella ja jotkut kynällä paperille. Tulokset skannataan ja lähetetään opettajalle tarkistettaviksi. Tarkistukseen liittyvä opettajan antama henkilökohtainen palaute on opiskelujakson kolmas vaihe.

Menetelmä on osoittautunut toimivaksi ja olemme varmoja, että  yritysten kannattaa jatkossakin tilata nimenomaan venäjän kielen verkkokursseja.

Ottakaa yhteyttä!

Natalia Zolotuhina

Puh: 041 534 89 25

e-mail: natalia.zolotuhina.nz@gmail.com

Georgi Shurupov

Puh: 041-5132325

e-mail: georgi.shurupov@hotmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s