Take Away -venäjää! -videokurssi

Perinteiset kuullunymmärtämisharjoitukset tuntuvat joskus aika keinotekoisilta. Eikö olisi parempi, jos voisit myös NÄHDÄ puhujan, eikä vain KUUNNELLA hänen ääntään?

Take Away, venäjää! -videokurssi sisältää videoidut dialogit harjoituksineen

Videomateriaalin monikanavaisuus, kuulo- ja näköaistin, tekstin ja kuvan sekä juonen yhdistelmä tarjoaa eläytymismahdollisuuden ja edesauttaa kielimuodon omaksumista.

Kenelle videokurssi on tarkoitettu?

Kurssi on tarkoitettu venäjän kieltä lukeneille, joilta puheharjoittelu on saattanut jäädä toissijaiseksi.

Puhekielen oppiminen liittyy aina ihmissuhteisiin ja vuorovaikutukseen

Moni kielentutkija on huomannut, että sosiaaliset tilanteet ovat usein sellaisia, että ylipäätään ymmärtääkseen mistä ihmisten puheessa on kyse, tarvitsee nähdä mitä he tekevät samaan aikaan. Eleillä voi olla vähintäänkin yhtä merkityksellinen rooli kuin puheella.

Kun katsot videota kuulokkeet päässä, kuva ja ääni yhdistyvät luontevasti

Videot ovat kaksikielisiä, joten opiskelija pysyy aina mukana tekstiin katsomatta. Kun kuulet suomen- ja venäjänkieliset ilmaisut peräkkäin, kielten erot konkretisoituvat. Dialogeista saat valmiita puhemalleja ja sanastoa erilaisiin puhetilanteisiin.

Ota venäjä mukaasi!

Take away, venäjää! -kurssin materiaalit ovat verkossa.Kurssi sisältää 10 oppijaksoa.  Jokainen oppijakso sisältää videoidun dialogin ja sen tekstin sekä kirjalliset harjoitukset. Videoiduissa dialogeissa käsiteltäviä aiheita ovat jokapäiväinen elämä sekä nyky-Venäjän haasteet.

Näin opiskelet

Katsot videoita, luet dialogien tekstejä ja sovellat siinä olevaa kielenaineksia tehtävissäsi, sekä tarvittaessa harjoittelet puhumista opettajan johdolla.

Monipuolinen aihepiiri

Dialogien aiheina ovat muun muassa itsestä kertominen, matkustelu, päivän uutisasiat, tapakulttuuri, venäläinen kirjallisuus, Suomen ja Venäjän yhteistyö, maiden yhteisen historian käännekohdat ja niiden merkitys nykypäivänä.

Pyrimme siihen että sisällön sisältö aukeasi myös venäläistä kulttuuria vain päällisin puolin tunteville.

Videokurssin edut

Kurssin videot ovat käytettävissä missä ja milloin vain. Jaksot eivät liity juonellisesti toisiinsa ja sopivat hyvin yksittäin katsottavaksi. Näin voit edetä omaan tahtiin.

Samat päähenkilöt vetävät keskustelua ja puhetta on helppo seurata ilman tekstiäkin.

Videoiden katsominen on viihdyttävää, ja moni katsoo niitä mielellään myös vapaa-ajallaan.

Opit sanojen äänne- ja kirjoitusasun kerralla oikein

Videonauhoitteen lisäksi saatavilla on myös dialogin tekstitys paperilla. Näin saat sitä kaivattua kuunteluharjoitusta, jonka voi heti perään tarkistaa dialogin tekstistä.

Oppijakson materiaaleihin pääset linkkiä klikkaamalla

Dialogit ja niiden tekstit ovat katsottavissa kurssin omalla sivulla http://www.puhuvenajaa.com.

Harjoitukset ovat pdf-muodossa ja niitä voi ladata omalle koneelle ja / tai tulostaa. Näin voit harjoitella kuullunymmärrystä, kielioppia, sanastoa ja ääntämistä!

Näin harjoittelet kuullunymmärrystä

Katso videoitu keskustelu ensin ilman tekstiä. Dialogit sisältävät puhekielelle ominaisia lyhyitä rakenteita ja ilmaisuja, jotka saavat keskustelun seuraamisen tuntumaan helpolta.

Kuuntele sitten videon ääniraita dialogin tekstiä seuraten.  Pane merkille puhutun kielen ominaispiirteitä: esimerkiksi puheen rytmistä rakennetta ja painottomien tavujen ”kutistumista”.

Tallennetta voi tarvittaessa pysäyttää tai kelata takaisin. Itse asiassa kielikorva kehittyy enemmän juuri tällaisessa omaehtoisessa harjoittamisessa.

Varmista nauhoitteen hyvä kuuluvuus, käytä korvakuulokkeet.

Näin harjoittelet ääntämistä

Lue venäjänkielinen osuus ääneen itse. Kiinnitä huomioosi sanapainoon ja sävelkulkuun.

Tutkimusten mukaan uusi sana pitää kuulla ja nähdä monta kertaa eri yhteyksissä, jotta se jäisi päähän.Dialogin repliikkejä ääneen toistamalla omaksut puhekielelle tyypillistä sanastoa ja ilmaisuja suhteellisen helposti.

Näin harjoittelet kielioppia ja sanastoa

Lue dialogin teksti ja vertaile suomen- ja venäjänkielisiä repliikkejä keskenään.

Jotkut sanat ovat sinulle tuttuja mutta niiden yhdistelmän merkitys on uutta sinulle.  Asiayhteys selvittää usein oudon merkityksen.

Näin opit arvaamaan sanojen merkityksiä kontekstin kautta ja käyttämään jo tuttuja sanoja uusissa yhteyksissä.

Sen jälkeen kerro vaikka mielessäsi toistaen tekstin olennainen sisältö omin sanoin. Miten kertomus voisi jatkua?

Lisäpalveluna puheharjoittelu opettajan johdolla

Dialogeista opittujen rakenteiden ja sanaston käyttöä harjoitellaan silloin sovitusti pienryhmässä tai kahdestaan opettajan kanssa. Kieliopin rakenteita harjoitellaan tarpeittesi mukaan.

Lauseenmuodostustaito saa koko ajan harjoitusta ja uusia fraaseja voi kokeilla omissa lauseyhteyksissä. Puheharjoitteluun voi lisätä myös opiskelijan tarvitsema sanastoa!

Huom: dialogin repliikkejä ääneen toistamalla opit käytännössä myös asioita, joita voi olla mutkikasta käsittää kieliteorian tasolla!

Valmistaudu katsomiseen lukemalla dialogiin aihepiiriin liittyvät kysymykset. Kuuntele dialogia opiskeluasenteella, ja hauskaakin saa olla.

Koeajo videologi: 

Katso video, kuuntele dialogia ja vastaa kysymyksiin:

Кто такой лишний человек?

Где жили лишние люди?

Есть ли лишние люди в современной России?

Как не стать лишним человеком?

Ota meihin yhteys ja kerro kokemuksistasi ja tavoitteistasi. Niin sovitaan jatkosta!

Tutustu http://www.puhevenajaa.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s