Opi kielitaitoa kuin ruoanlaittoa!

Osaatko pilkkoa sipulianiin, että vältät kyyneleet ja saat silpun tehtyä tehokkaasti? Salaisuus on siinä, että sipulin pitää säilyä pilkottaessa mahdollisimman pitkään koossa.

Ruoanvalmistusta ja kielitaitoa yhdistää, että menestys perustuu konkreettisiin ohjeisiin ja harjoitukseen.

Suomessa yhteinen raja Venäjän kanssa vaikuttaa siihen, että venäjän kielen kurssien tarjonta huimaa päätä. Pariisissa taas yllättää kokkikurssien tarjonta. Siellä voi valita yhden ruokalajin pikakurssin, pidempien kolmen ruokalajin kurssien tai erikoisleivoskurssien välillä.

Miksi muodissa ovat nimenomaan pikakokkikurssit? Siksi, että niissä perinteiset asetelmat käännetään ylösalaisin.

Perinteisellä kokkikurssilla opitaan valmistamaan ammattilaisen johdolla menu, jolla voi kotona tehdä vieraisiin unohtumattoman vaikutuksen. Tällainen kurssi on kallis ja kestää vähintään päivän. Maineikkaan kokin kurssilla opittavaa on paljon, ja siksi kurssilaiset saavat lähinnä kuoria perunoita ja ihailla vierestä mestarin veitsityöskentelyä ja mausteiden ripottelua. Omasta suorituksesta myöhemmin tositilanteessa ei voi olla kovin varma.

Ei ole ihme, että ilman harjoittelua moni niin sanottu siirrettävä taito unohtuu. Näin käy usein myös kielenopiskelussa. Pikakokkikurssilla voit edetä omaan tahtiin mahdollisia puutteita paikkaillen ja välillä ripeämminkin opiskellen. Kun kurssi kestää lyhyimmillään vain puoli tuntia, tämä konsepti käännetään ylösalaisin.

Suosituin puolen tunnin konsepti on halvin ja maksaa vain 15 euroa. Se voi alkaa vaikkapa iltapäivällä lounasaikaan, ja siihen voivat osallistua kaikki naapurikatujen kolmekymppiset toimistotyöntekijät.

Pikakurssi on intensiivikoulutusta

Kurssin vetäjä, sympaattinen kokki, esittelee päivän ruokalajin – pastaruoan. Sitten ryhdytään pilkkomaan. Ja kun toinen lisää keittolientä kypsennyksen aikana, toinen sekoittaa pastaa.

Kun lautaset lopuksi koristellaan crème balsamicolla, alkaa oma annos näyttää huippukokin tekeleeltä. Valmistuksen jälkeen ruoka tietenkin syödään yhdessä pitkän pöydän ääressä.

Kun kurssi on lyhyt, huomaa kuinka paljon voi oppia puolessa tunnissa. Kun muutaman euron lisähinnalla voi tilata lasin viiniä ja jälkiruoan, ymmärtää miksi vain harva on ensikertalainen. Tällaiselle kurssille voi tulla vaikkapa kerran viikossa!

En osannut alkoholin käyttöä ruuan kypsentämisessä ja maustamisessa. Kurssilla saatuja ideoita pystyin heti soveltamaan kotona. Samalla sain erinomaisen lounaan edullisesti. Ja teflonin ja valuraudan ero tuli vihdoinkin selväksi.

Päätin soveltaa tätä kokemusta venäjän kielen kurssien kehittämiseen. Joka sessio keskittyy yhteen tärkeään asiaan. Kaksikielimetodin avulla kurssilainen pääsee heti tositoimiin. Tulos näkyy ja rohkeus lisääntyy.

Kurssit on nimetty opiskelijan tavoitteiden mukaisesti, ja kunkin kurssin kohdalla kerrotaan, millaisia aiheita se käsittelee. Mukana ovat myös äänitiedostot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s